Testi Kırılmadan


Türkiye'yi karıştırmak için bu ülkede kimlerin öldürüldüğünü hatırlayalım.Uğur mumcu, Bahriye üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy, Turan Dursun vs... Konumuz bu kişileri fikirleriyle tartışmak değil. Ölümlerinin sonuçları ve hangi insanları hedef haline getirmesiyle ilgili.

Yaşayan ünlü bir yazarımızın öldürülmesi halinde kimlerin suçlanacağına dair bir öykü yazmayı düşünüyordum. (Allah korusun) Öldürülmesi durumunda, ona öfke dolu fikirler beyan edenlerin suçlu durumuna düşeceklerini ama onu öldürmekten ve bu kargaşadan asıl kar edenlerin, kenara çekilip, ülkemizin düştüğü kargaşayı keyifle seyredeceklerini perde arkasıyla (Hayal gücüyle) anlatacaktım. Fakat benim, kötü bir olaya engel olmak, ülkemin ve insanlarımın düşebileceği zorlukları başından engellemek amaçlı bu fikrimin, 'Yaşayan ünlü bir yazarımızı, hedef göstermek' şeklinde değerlendirilebileceği uyarısıyla çekindim.

Bu çekingeme rağmen, özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum, her öfkeli sesiniz, yorumunuz aleyhte delil gibi saklanacaktır. Gelin öfkemizi de, eleştirimize de 'Fikir özgürlüğü' + 'Fikir özğürlüğüne saygı' sınırlarında yapalım.

Daha önce yaşadıklarımız yukarda saydığım kişilerin (ve aklıma gelmeyen bir sürü kişinin) öldürülmesiyle ilgisiz kişilerin başına bela, baskı unsuru haline getirilmiştir. (Buna Madımak Oteli acısını da ekleyelim. )

Ülkemizin aleyhine olabilecek her ayrıntı da dikkatli olmak zorundayız. Belki biz öyle-böyle yaşayıp gideceğiz. Fakat yavrularımıza güzel, barış dolu, umut dolu bir ülke bırakmak zorundayız. Buna ülkemizde yaşayan, ülkemizin birliğine, bütünlüğüne saygılı Ermeni veya diğer vatandaşlarımız da dahil.

Yorumlar