DTP Yetkilileri Provakasyonun Ne Demek Olduğunu Biliyorlar mı?

DTP Yetkilileri Provakasyonun Ne Demek Olduğunu Biliyorlar mı?
  
İbrahim ALİN



Geçtiğimiz birkaç gün önce İzmir'de bir takım olaylar meydana geldi. DTP konvoyu bir bazı insanlar tarafından taşlandı ve istenmeyen görüntüler meydana geldi. Demokratik bir ülkede hangi parti olursa olsun konvoyunun taşlanması hoş bir olay değildir. Ancak istenmeyen olaylar sadece vatandaşlar tarafından gösterilen tepkiler değildir.


DTP bu durumda önce kendi konumuna ve neler yaptığına bakmalıdır. Neden AK Partinin, CHP'nin veya MHP'nin konvoyu taşlanmıyor da DTP'nin konvoyu taşlanıyor. Diğer partiler sadece kendi seçmeninin olduğu bölgelerde mi konvoy düzenliyor, diğer partilerin konvoy düzenlediği bölgelerde hiç muhalifleri yok mu? DTP bu soruyu kendine sormalıdır.


DTP meydana gelen olayları provakatif bir eylem olarak değerlendirmiş. Bunu açıklayan partiliye sormak lazım provakasyon nedir ? Kendini demokratik ve seçimle işbaşına gelen siyasi bir parti olarak lanse edeceksin sonra kalkıp konvoyunda terör örgütü bayrakları açtıracaksın. Asıl provakasyon işte budur.


Kalabalık çoktu biz herkesi kontrol edemiyorduk falan deyip lafı gevelemenize de gerek yok. Eğer peşinize takılan kalabalığı kontrol etmekten aciz iseniz yapmayacaksınız konvoy ve kontrol edebildiğiniz kalabalıklarla başka etkinlikler düzenleyeceksiniz. Kapalı spor salonu toplantıları olur, panel olur vb. Yeter ki sokakları çatışma ortamına dönüştürmeyin.


Diğer bir konuda kadın ve çocukların hedef seçilmesi hadisesidir. DTP'nin kadın ve çocukları yaptıkları birçok sokak etkinliklerinde ön saflara sürmeyi alışkanlık haline getirdiğini az çok bu ülkede yaşayan herkes bilir. Muhtemelen bunun sebebi de özellikle de polis müdahalesinin olağan olduğu durumlarda polisin hareket alanını sınırlamaktır. Aynı zamanda yapılan kanun dışılıklar karşısında kadın ve çocuklara karşı polis müdahalesini propaganda unsuru olarak kullanarak kendilerini aklama gayretleri de gözlerden kaçmamaktadır.


DTP Yetkilileri ülkemizde demokratik açılım adı ile bazı gelişmeler yaşanmaktadır. Özellikle güneydoğuda yaşayan vatandaşlarımızın da menfaatine olacağına inandığım bu gelişmelerden en çok da terör örgütü ve yandaşları rahatsız olmuşa benziyor.


İzmir'de yaşanan olayların benzerlerinin yaşanmaması için size de büyük görevler düşmektedir. Bu bilinçle ve halkına, devletine karşı sorumlu bir siyasi parti gibi hareket etmeniz ülkemiz ve seçmenleriniz için de daha hayırlı olur düşüncesindeyim.


Saygılarımla

Yorumlar

  1. Demokratik açılımda bölge seçilmez. Eğer bir demokratik açılım olacaksa bu açılım bu ülkede yaşayan tüm bireylere yönelik olmalıdır. Benim olupta Güneydoğuda olmayan haklar nelerdir anlamış değilim. Ülkeyi bölmeyi amaçlayan bu parti konvoyunu taşlayanlarında yine kendi oyunlarının bir parçasıdır.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder