KANIM DONUYOR!!!

Gazete ve Tv.haber programları insanın içini acıtacak haberlerle dolu.Her gün şehit haberleri, her gün yas, her gün gözyaşı maalesef…

Gözü dönmüş caniler asker, polis, kadın, çoluk, çocuk ayırmadan kanla beslenmeye devam ediyor. Halk arasında korku ve panik yaratarak amaçlarına ulaşmaya çalışıyor.
PKK terör örgütü işi o kadar çığırından çıkardı ki öğretmenleri de kaçırmaya başladı.

Bütün bunlar olurken vatandaşın aklını karıştırmak için programlanmış işin ehli olan veya olmayan herkes gündemi değerlendiriyor ve birbirinden çarpıcı açıklamalarla
ülkenin geleceği çizilmeye çalışılıyor.

Habertürk kanalında 30 Eylül 2011-Cuma akşamı “Karşıt Görüş” proğramında, Mustafa ALTIOKLAR;
”Türkler ve Kürtler önce ayrılmalı, sonra komşu olarak kaynaşmalıdır”,
“Türkiye Cumhuriyetinde mi, Kürdistan da mı yaşarsınız” diye oylama yapılmalı ve sonucunda “Türkiye Cumhuriyeti çok asil bir şekilde o bölgeden, topraklardan çekilir” diyor.

Tabi ki bu düşünceleri sadece şahsın kendisini bağlar bağlamasına da ülkenin bölünmez bütünlüğüne de zarar verdiğini söylemek isterim.

Ayrıca,” Ben Kürt olsam bağımsızlık için savaşırdım, savaşırdım derken çok ciddi siyasi mücadeleden bahsediyorum” diyen Altıokların sözüne diğer konuk Timur SELÇUK, ”Türk, Kürt ayrımı ne demek, ahlaklı vatandaşlar olalım, el ele verip bir ayağa kalkalım” diye cevap veriyor.

Bu ve benzeri proğramları izlerken kanım donuyor, içim çekiliyor, ürperiyorum!!!
Güzelim ülkem hakkında böyle nasıl düşünülebiliniyor! Et ve tırnak gibi olmuş, kız alıp vermiş bir ulusun ayrışmasını istemek ne demek? Bu düşünceler bazı çıkar çevrelerine, vatan hainlerine, Türk Ulusunu parçalamak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmek değil de nedir sizce?

El insaf be kardeşim!!!

Empati yapılması gerekse bile; önce kanunlara, verilen haklara, ve yapılan davranışlara bir bakardım. Nerelerde ayrım yapılıyor, hangi haklar bana verilmiyor diye...

Türkiye Cumhuriyeti, Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, vs. dili, dini, tercihleri ne olursa olsun bir bütündür ve ayrıştırılamaz.

Devlet vatan hainleri ile pazarlık yapmaz. Devlet vatandaşının güvenliği için her türlü önlemi alır ve uygular. Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel amaç ve görevleri, Anayasanın 5.maddesine göre;

”Türk Milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, Cumhuriyet ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluğunu sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır.”(Kaynak:Anayasa)

Her ne kadar günümüzde Anayasanın değiştirilmesi ile ilgili çalışmalara hız verilmişse de, “Devletin en büyük görevi, ulusal düzeyde düzen ve adaleti sağlamak, uluslararası düzeyde ise bağımsızlığı ve egemenliği sağlamaktır”.

Ulusal varlığı sona ermiş bir ulusun bağımsızlığını nasıl kazandığını, çağdaş bir Türkiye Cumhuriyetinin nasıl kurulduğunu unutanlara, bilmeyenlere ve göz ardı edenlere Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, “NUTUK” adlı eserini incelemelerini tavsiye ederim.

“Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır”.M.Kemal ATATÜRK

30.09.2011

Nermin AYDINLI

Yorumlar