Vatandaşın vay haline!



Cumhuriyet bayramında yüz binler Anıtkabir’e akın edince ortalık toz duman oldu. Vatan sevgisini, Atasına duyulan minnet duygularını göstermek isteyen ve sadece ellerinde bayrak olan yurtseverler ne kadar acıdır ki suçlu ilan edildiler! Bayram coşkusuyla çoluk çocuğuyla, genci yaşlısıyla alanları dolduran binlerce kişi biber gazının arkasından tanzikli su ile ıslanmasına rağmen polise karşı taşkınlıkla cevap vermedi. Oraya gelenler biliyor ki, orada görevli polisler onların evlatları ve Türkiye Cumhuriyeti’nin polisleriydi…

Gerek vatandaşın duyarlılığı, gerekse polisin esnek davranmasının söylenmesi olası bir facianın önüne geçilmiş oldu!

Ortalığın karışmasını bekleyenler yüzbinlerce kişinin bayraklarıyla ANITKABİR’e gittiğini görünce hayal kırıklığına uğradılar.

Vatan sevgisi böyle bir şey demek!

Ülke gündemine oturan çift başlılık polemiği ile Türkiye’de ki tıkanmışlığın başkanlık sistemi ile çözüleceği görüşü tartışmaya açılmış oldu. Bu olanlar Türkiye’de siyasi kavgaların daha da büyüyeceğini gösteriyor ki vatandaşın vay haline!

Türkiye’de herkes istikrar istiyor istemesi ne de, o zaman bu olanlar neyin nesi? Ülkenin gelişememesinin ve kalkınamamasının tek sorumlusu bugünkü mevcut sistem mi? Yapmayın Allah aşkına, bir takım hırslara yenik düşülmesi denmiyor da sistem suçlu ilan ediliyor!

Yetki ve sorumluluk tek adam idaresine geçerse o zaman bu sistemin adı ne olur?

Ülke’de yaşanan sorunları çözmek meclis ve iktidarın görevidir. Birbirlerini suçlayarak, halk arasında kamplaşma yaparak ne bu ülke gelişir, ne de hedeflenen yarınlar olur.

Türkiye’nin meseleleri ele alınırken çözüm odaklı olmalıdır.

3.11.2012

Nermin AYDINLI


Yorumlar