Ana içeriğe atla

DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN…

DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN…
Polis, e.devlet ödülü aldı.

etanik@egm.gov.tr

Bu söz kulağımıza çok da yabancı gelmez… Hani çocukluğumuzda, her hangi bir şeyi çevremizdekilere duyurmak için avazımızın çıktığı kadar “duyduk duymadık demeyin” diye bağırmaz mıydık? Tabi’i ki bağırırdık… Aslında bu söz; padişah fermanının halka duyurulması sırasında şu şekilde, “DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN,PADİŞAHIMIZIN FERMANI” diye söylenirmiş…Yani her kesin duyması sağlanırmış…

Evet, bende duyduk duymadık demeyin diyorum. Neden mi? Çünkü, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından bu yıl 8. si düzenlenen e-devlet uygulamalarının ödülü, Emniyet Genel Müdürlüğünün Araç ve Sürücü Bilgi Sistemi (ASBİS) projesi, 20 Aralık 2010 günü Türkiye Büyük Millet Meclis’inde yapılan oylamayla, kamudan vatandaşa e-hizmet kategorisinde birinci seçilerek en büyük “ e-devlet ödülü “ne layık görülmüştür. Bunu her kes duymalı, bilmeli…

Araç Tescil ve Sürücü Belgesi İşlemlerinin elektronik ortamda online olarak yapılması projesi, Trafik Hizmetleri Başkanlığı ile Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının ortak çalışmaları neticesinde, 01.5.2010 tarihinden itibaren uygulamaya geçirilmiştir. Bu uygulamaya göre noterden satış işlemi tamamlanan aracın tescil belgesi 3 iş günü içerisinde ikamet adresine gönderilebildiği gibi, talebi halinde en yakın trafik tescil kuruluşundan elden de teslim edilebilmektedir.

E-devlet verimliliği artırmak ve çağdaş olmanın gereği olarak ortaya çıkmıştır. e-devlet kavramı çağdaş toplumlarda devlet ve birey ilişkilerinde, devletin vatandaşlara karşı yerine getirmekle yükümlü olduğu görev ve hizmetler ile vatandaşların devlete karşı olan görev ve hizmetlerinin karşılıklı olarak elektronik iletişim ve işlem ortamlarında kesintisiz olarak sağlanmasıdır.

Çağımızdaki bu gelişmeleri yakından takip eden Emniyet Teşkilatının e- kurum olarak bir çok projesi mevcut olup, e-devlet ödülüne layık görülen ASBİS projesi sadece bunlardan birisidir… Kamudan vatandaşa hizmet kategorisinde; e-kurum olarak, e-pasaport projesi de 1.6.2010 tarihinden itibaren uygulamaya geçirilerek tanzim edilen pasaportlar 3 gün içerisinde müracaat sahibinin belirtmiş olduğu adreste kendisine teslim edilmektedir.

Sonuç olarak diyorum ki; polisin vatandaşa vermiş olduğu bu hizmetlerden, polisin bu donanımından, bilgisinden, uzmanlığından, neden hiç bahsedilmez?. Hani TV kanallarında defalarca hep duyarız ya, polis şunu copladı, bunu yakaladı, şunun evini yıktı, şüpheliyi vurdu, yine polis göstericilere engel oldu vb…Bu sözleri gazetelerde de okuruz. Ama polis hep susar, susar, sabreder … Neden mi? Kim ne derse desin polis yinede vatandaşa hizmet için var olduğunu bilir. Bazen haksız yere eleştiri çığırtkanlığı yapanlar, birazda polisin yapmış olduğu bu başarılı hizmetlerinden bahsetseler olmaz mı? Olmaz! Olur mu hiç? Reyting düşer…

Fakat ben yazımı ”Duyduk duymadık demeyin! POLİS; e- devlet ödülüne layık görüldü” diye bitiriyorum…27.12.2010

Elveda TANIK

Yorumlar

  1. 8 saat mesainin uygulamaya geçmesiyle polisimiz halka çok daha kaliteli hizmet sunabilecek.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

UYUŞTURUCU MADDELERİN TANIMI VE SINIFLANDIRILMASI…

UYUŞTURUCU MADDELERİN TANIMI VE SINIFLANDIRILMASI… Elveda TANIK etanik@egm.gov.tr Belirli miktarda alındığında, kişinin sinir sistemine etki ederek, akli, fiziki ve psikolojik dengesini bozan, kişi ve toplum içerisinde ekonomik ve sosyal çöküntü meydana getiren, alışkanlık ve bağımlılık yapan, kullanılmasını, bulundurulmasını, üretilmesini ve satışının kanunlarla yasaklandığı narkotik ve psikotrop sözcükleriyle de tanımlanan maddelere Uyuşturucu madde denir. Uyuşturucu madde kavramı genel anlamda, uyuşturma niteliğine sahip maddeleri ifade eder. Yani uyuşturan, duymaz hale getiren demektir. Bazen de keyif veren, kışkırtan, yatıştıran, uyanıklık sağlayan maddeler içinde kullanılmaktadır. Kişiyi hayattan kopartarak kendisine bağımlı yapan, kişi ve toplum üzerinde (TERÖR, ÇEŞİTLİ HASTALIKLAR, SUÇ ARTIŞI ve EKONOMİ) üzerinde etkileri olan bu maddelerin neler olduğu, nelerden, niçin ve nasıl yapıldığı hakkında bir bilgimiz var mı? Veya merak ediyor muyuz? Gelin, hep ...

UYUŞTURUCU MADDE KULLANIMININ KİŞİ VE TOPLUM ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ…

UYUŞTURUCU MADDE KULLANIMININ KİŞİ VE TOPLUM ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ… etanik@egm.gov.tr Uyuşturucu madde kavramı; genel anlamda uyuşturma özelliğine sahip maddeleri ifade eder. Yani, uyuşturan, duyarsız hale getiren madde demektir. Önceki yazımda; afyon ve türevleri, kokain ve türevleri, kenevir ve türevleri ile sentetik uyuşturucular olarak sınıflandırmasını anlatmaya çalıştığım uyuşturucu maddelerin kullanımının kişi ve toplum üzerindeki etkilerini gelin hep birlikte görelim. Bu maddelerden; ESRAR; mizacı, düşünceyi ve davranışları olumsuz etkiler. Beyinsel bağlantılarda kopukluk, reflekslerde, koordinasyonda bozukluk yapar. Dikkati dağıtır, paranoya ve muhtemelen psikoza yol açar. Unutkanlığa, yüksek dozda alındığında hayal görmeye neden olur. Bronşit ve akciğer kanseri riskini artırır. Uykulu hal yaratır, hafıza kaybına neden olur. Kalp rahatsızlığı yaratır, ağız ve boğazda kuruluk, gözlerde kanlanma meydana gelir. Erkeklerde sperm sayısında azalma ve kısırlık, kadınlarda tes...

TEK MİLLET İKİ DEVLET

TEK MİLLET İKİ DEVLET “Tek Millet, İki Devlet” bu söz; 30 Ağustos 1991 yılında SSCB çöküşü ile bağımsızlığını ilan eden Azerbaycan Devletinin, 1992-1993 yılları arasında ki Devlet Başkan Ebulfez ELÇİBEY tarafından, o zaman Azerbaycan’ı ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanına söylenmiştir. Ebulfez ELÇİBEY “ iki kardeşin yan yana, ayrı ayrı devletler kurduğu nerede görülmüştür. Azerbaycan ve Türkiye olarak en kısa zamanda birleşmeliyiz.” ve “ Biz bir millet iki devletiz” diyerek ülkeler arasındaki bağı bu sözlerle anlatmışlardır. Şu son zamanlarda Ermenistan sınır problemi, iki kardeş ülke arasında ayrılığa yol açsa da, Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanının açıklamasıyla her şey eski seyrine dönmüştür. Zaman zaman yanlış anlaşılmalar, sitemler olsa da iki kardeş ülke birbirinden asla vazgeçemez. Çünkü biz tek milletiz. Kavga eden iki kişi birbirlerini sevmedikleri anlamına gelmediği gibi, kavga etmeyen iki kişide birbirlerini çok sevdiği anlamına gelmez. Bağımsızlıklar...